La Societat Filharmònica Alteanense presenta les bases de la 48 Edició del Certamen Internacional de Música «Vila d’Altea»

In CIMALTEA by sfaltea.com-adminLeave a Comment

  • La 48 edició del Certamen Internacional de Música «Vila d’Altea» està dedicada al “Any Europeu de la Joventut” impulsat per la Unió Europea
  • La SFA seleccionarà un màxim de 3 bandes de música simfòniques en una única secció, amb un màxim de 135 músics, que actuaran el 10 de desembre de 2022 a Palau Altea Centre d’Arts.
  • El prestigiós compositor Santiago Cinqué Serna (Albatera) serà l’encarregat de confeccionar l’obra obligada de la 48 edició del CIM «Vila d’Altea».
  • Pel CIM «Vila d’Altea” han passat 198 bandes, 19.180 músics i 140.000 assistents.

La SFA ha publicat hui les bases del seu prestigiós Certamen Internacional de Música «Vila d’Altea» (Alacant), 48 edicions on aquest esdeveniment s’ha guanyat un lloc d’honor entre les competicions bandísticas dins del panorama internacional.

La temàtica triada enguany per a “conduir” el Certamen és: “l’Any Europeu de la Joventut” impulsat per la Unió Europea, amb el qual es pretén promoure l’europeïsme i la importància de la Unió Europea per a tots els pobles que la conformen. Altea és un poble que ha abraçat la cultura com un segell d’identitat i en concret cap a la música, dins de l’immens entramat d’activitats culturals relacionades amb aquesta disciplina, tant en el vessant cultural com educativa i social, emergeix el Certamen com el màxim exponent de la tradició musical i cultural alteana.

La comissió organitzadora seleccionarà per a la participació en el certamen un màxim de 3 bandes de música simfòniques en una única secció, amb un màxim de 135 músics, que actuaran el 10 de desembre en el Palau Altea Centre d’Arts.

La 48 edició premiarà a la millor de les bandes seleccionades amb 6.000 euros i el trofeu «Societat Filharmònica Alteanense». Les altres dues formacions percebran 3.000 euros per la seua participació. A més, es podrà atorgar un premi especial del jurat al millor solista que rebrà un diploma acreditatiu. El termini d’inscripció començarà el 6 de maig de 2022, i finalitzarà el 27 de maig de 2022.

En paraules del President de la SFA, Juan Carlos Guillen, ha informat que «per a la SFA és un motiu de satisfacció continuar un any més amb la celebració d’aquest humil, però alhora gran esdeveniment, poder tornar a celebrar una nova edició del CIMALTEA i esperem que la situació sanitària continue de manera favorable perquè puguem dur a terme aquest CIM «Vila d’Altea». Així mateix , Guillen ha tingut paraules d’agraïment cap a l’Ajuntament d’Altea per la confianza depositada en la SFA per a l’organització del CIMALTEA, l’activitat cultural més important que es duu a terme a Altea.

Per a finalitzar, Guillen ha destacat que «amb la celebració d’aquesta edició del certamen es consoliden les bases d’aquest ambiciós projecte», també, ha volgut agrair el suport de totes les entitats col·laboradores especialment a Alia Tasaciones, Ostau d’Altea, Caixaltea, a Palau Altea, Diputació d’Alacant i a la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, per continuar depositant la seua desinteressada confiança en la gestió de la SFA i els seus projectes.

Per la seua part Aurora Serrat Guarinos, Regidora de Cultura, s’ha mostrat molt il·lusionada amb aquesta nova edició del CIM «Vila d’Altea», a més, Serrat ha comentat que «des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Altea continuarem apostant per la cultura musical tan arrelada en el nostre entorn i que ha sigut un dels pilars de la nostra societat i el seu desenvolupament. Per a finalitzar, la responsable de Cultura ha volgut agrair l’esforç del Comité organitzador mostrant la seua plena disposició a col·laborar amb aquest gran projecte.

La SFA, organitzadora del certamen, agrupa 200 músics, 400 alumnes de l’escola de música, 1.000 socis i diferents seccions: Banda Simfònica, Orquestra de «Pols i pua», Orquestra de Corda i Escola de música i dansa (ESMUALTEA). Pertany a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, una associació que aglutina més de 550 societats musicals amb 40.000 músics (el 50% d’Espanya) 60.000 alumnes i 200.000 socis.

El CIM «Vila d’Altea” presenta una nova edició després de veure passar a 198 bandes de música procedents de quatre continents (Europa, Amèrica, Àfrica i Àsia), més de 19.000 músics, 140.000 espectadors, interpretar 640 obres i entregar 138.000 euros en premis des del seu inici.

Les formacions hauran d’interpretar dues obres puntuables en el certamen, l’obra obligada serà del compositor Santiago Cinqué Serna (Albatera, 1971) amb el títol: CRÉIXER (GROW), Episodis simfònics d’una vida; i una altra de lliure elecció, preferiblement composta per a banda de música.

: : DOCUMENTACIÓ
· Veure/descarregar BASES del 48 CIBM Vila d’Altea 2022
· Veure/descarregar nota de premsa (Castellano / Valenciano)

: : MÉS INFORMACIÓ I CONTACTES:
· Webs: www.cimaltea.com y www.sfaltea.com
· Persona de contacte: Juan Tomás Laviós, Coord. Certamen Tlf. +34 677 38 47 66.

Leave a Comment