Rafael M. Garrigós García

Ha realitzat estudis superiors en els conservatoris de València, Madrid, Granada i Murcia, en les especialitats de de Trompa, Piano, Repentizació, Transport i Acompanyament, Composició, Direcció de Cors i Direcció d’Orquestra, obtenint premi extraordinari fi d’estudis en Composició i Direcció de Cors.

Ha sigut director i professor de diferents conservatoris de la geografia espanyola, tenint el seu destí definitiu des de 1999 en el Conservatori Professional “Guitarrista José Tomàs” d’Alacant on ha impartit les assignatures de Direcció Simfònic-Coral, Orquestra, Informàtica Musical i Llenguatge Musical.

Ha sigut director titular de les següents agrupacions: Orquestra i Cor del Conservatori Professional de Música de Jaén, Orquestra Juvenil del Conservatori Professional de Música d’Alacant, Agrupació Coral de Benidorm, Coral Crevillentina de Crevillent, Banda de Música ” La Primitiva ” de la Associació d’Amics de la Música de Callosa d’a Sarrià, Banda Simfònica i Orquestra de Cambra de la Societat Filharmònica Alteanense, Banda Simfònica de la Societat Musical “ L’Aliança ” de Mutxamel, Banda Simfònica de la Societat Filharmònica Unió Musical d’Agost, Unió Musical de Canyada (Alacant), Banda Simfònica de la Societat Instructiva Unió Musical de Tavernes de la Valldigna (València), i Unió Musical Santa Cecilia d’Énguera (València). Amb aquestes agrupacions ha aconseguit, entre altres, dotze primers premis en importants concursos musicals, i ha realitzat gires de concerts per Itàlia, França i Portugal. A més, actualment també treballa com a director musical de l’Orquestra de la companyia d’Òpera i Sarsuela “Companyia Lírica d’Andalusia” amb la qual ha dirigit nombroses representacions de grans sarsueles.

Ha sigut convidat a dirigir orquestres i bandes a Espanya, Itàlia, Colòmbia i Portugal, i ha impartit diferents cursos i Màster Class de Direcció a Espanya, Itàlia i Colòmbia en col·laboració de la ANBIMA (Federació Nacional Italiana de Bandes), Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, Conselleria d’Educació de la Comunitat Valenciana, Conselleria d’Educació d’Andalusia, etc.
Durant 2013 ha sigut seleccionat com a director de la Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, realitzant concerts en ciutats com Madrid i València, i gires de concerts per Espanya, Holanda i Bèlgica convidats per WMC de Kerkrade.

Durant 3 anys ha sigut principal director convidat de la Banda Musicale Giovanile del Piemonte, i des de fa diversos anys és director musical del Campus Musical d’Estiu Scaliamo le Note en Venaus (Piemonte).

En l’àmbit pedagògic tens llibres editats que s’utilitzen en els programes d’estudi de diferents escoles i conservatoris espanyols, així com diferents obres musicals editades en diferents editorials d’Espanya i Itàlia.