Guillem Ronda Vidal

Guillem Ronda Vidal naix a Altea (Alacant) on comença els seus estudis musicals en la Societat Filharmònica Alteanense.

Més tard ingressa al Conservatori Municipal Professional d’Altea en el qual cursa el Grau Professional de Música en l’especialitat de Percussió, sent el seu professor José María Navarro Forniés. A continuació, realitza els Estudis Superiors de Direcció de Banda, Orquestra i Cor al Conservatori Superior de Música de Castilla-La Mancha, amb els professors Pablo Marqués Mestre, Rafael García Vidal i Nuria Fernández Herranz, on ha dirigit recentment la Banda Sinfónica Municipal d’Albacete.

Paral·lelament, amplia els seus estudis de Direcció d’Orquestra amb Alejandro Posada (Colòmbia) i Miguel Etchegoncelay (Argentina). Ha realitzat distints cursos i masterclass de Direcció de Banda amb Frank de Vuyst (Bèlgica), Jan Cober (Holanda) i Douglas Bostock (Anglaterra) entre altres.

Actualment, estudia Composició al Conservatorio Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de Valencia amb els professors Andrés Valero-Castells i Voro García. Té diferents obres de diversos estils per a piano, cor, grups de vent, corda i percussió, a més d’arranjaments, orquestracions i transcripcions per a banda.

Des de març del 2020 es el director de la Coral Polifònica de la Societat Filharmònica Alteanense.