coralsfa

Es forma en el si de l’entitat cultural centenària d’Altea, la Societat Filharmònica Alteanense, que el 1990 aconsegueix formar aquesta agrupació coral estable la qual iniciaria la seua activitat amb la participació en les Jornades Musicals en honor a Santa Cecilia que organitza anualment la Societat Filharmònica Alteanense.

Des de llavors l’agrupació ha realitzat una sèrie de concerts anuals i altres extraordinaris, equiparant-se en activitat a una de les seues germanes de l’Entitat, la banda simfònica de la Societat Filharmònica Alteanense.

Al marge dels seus concerts ordinaris, que es realitzen en cada estació de l’any, la coral organitza des de 1997 el Festival de Corals d’Altea i participa en nombrosos actes litúrgics de la comarca, així com realitza periòdicament gires i concerts per tota la geografia espanyola, així com diversos països de l’estranger. En 1994 i 95, va realitzar gires de concerts per Galícia i França amb la Banda Simfònica i l’Orquestra de la Societat Filharmònica Alteanense. Al juliol de 1995 va participar en el Certamen Internacional de Cors de preveça (Grècia), al costat d’importants corals romaneses, búlgares i russes, obtenint el tercer premi. Al novembre de 1996 va ser convidada a participar en l’I Festival de Corals que se celebra a la Casa de Camp de Madrid. Al febrer de 1998, va obtindre el segon premi en l’I Certamen de Corals Vila de Potries. Al desembre de 1999 participa en el Festival Internacional de Santiago de Cuba. A l’agost de 2003 va ser convidada a una gira per Noruega. Posteriorment, ha realitzat concerts i ha assistit a diversos festivals, d’entre els quals cal destacar Castelló i Villena, en 2004; Palamós (Girona) i Cullera, en 2005; Saragossa, Cudillero (Astúries) i Burjassot, en 2006; Monestir del Puig (València), en 2007; Godella i Sant Joan d’Alacant, en 2008; Villacañas (Toledo) i la participació en la Commemoració de l’Himne Valencià a València, en 2009; El Escorial (Madrid), en 2010.

Així mateix, col·labora activament en els festejos locals, cantant en multitud de misses de les festes, així com en els actes de la Setmana Santa i de les Jornades Musicals en Honor a Santa Cecilia. Així mateix, dissenya periòdicament concerts temàtics, en els quals, entre altres, en 2011 es va posar a escena el Gloria de Vivaldi i en 2012 el Magníficat de Pergolesi, amb la participació, en diversos concerts d’aquests, d’altres agrupacions estables de l’Entitat, com l’Orquestra de Cambra o la Banda Simfònica de la Societat Filharmònica Alteanense. També ha col·laborat amb l’Orquestra Pro-Música de Mutxamel i la Banda Municipal d’Alacant.