opp

ORÍGENS
L’actual Orquestra de Pulo i Pua de la Societat Filharmònica Alteanense es va constituir el 1991 i formalment a l’agost de 1992 amb la denominació inicial de Rondalla Bernia i sota la presidència de Jaime Alvado Pérez qui, amb la unió d’un grup d’amics, satisfan les seues inquietuds musicals per mitjà dels instruments tradicionals de bandurria, llaüt, mandolina i guitarra. La orquestaa recull la vella tradició rondallista de l’agrupació dirigida en els anys seixanta pel recordat José Ortiz (Pepito Perolo) . L’any 2001 es va integrar en la Societat Filharmònica Alteanense.

DIRECTORS
Han sigut directors de l’orquestra Francisco Pérez Lapera, Miguel Ángel Rodríguez i, actualment, Raúl Mahiques Canet.

COMPOSICIÓ
L’orquestra està formada per vint músics: 7 bandurrias, 2 mandolines, 3 laudes, 7 guitarres i 1 contrabaix.

PARTICIPACIÓ
Ha realitzat actuacions en nombroses poblacions de la Comunitat Valenciana i en Aurillac (França). Ha participat en festivals amb altres orquestres, principalment valencianes i catalanes. Ha fet concerts conjuntament amb agrupacions de cambra, solistes d’instruments de vent-fusta i agrupacions coralistas. En teatres, esglésies, centres regionals i educatius, en recintes firals i en establiments oficials i privats ha deixat reconegudes mostres del seu bon ofici.

REPERTORI
En el seu repertori figuren obres de Mozart, Bockau, Fackler, Hübert, Barbieri o G. Giménez, tant peces tradicionals de música pròpia de pols i pua com també transcripcions i arranjaments de música de cambra i popular.

Diversos dels seus solistes integren l’orquestra de Pols i Pua de la Federació.